Förlag 17 april 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 16 Wiz Khalifa etta

Wiz Khalifa feat Charlie Puth går från 47 förra veckan till toppen av singellistan med See You Again [Atlantic/Warner]. På albumlistan tronar för tredje veckan Jill Johnson och Doug Seegers med In Tandem [Capitol/Universal]. Samlingen Melodifestivalen 2015 [Metronome/Warner], etta på samlingslistan, fortsätter dock att toppa den totala albumförsäljningen.

Den amerikanske rapparen Wiz Khalifa hade tidigare som bäst legat 8 på Sverigetopplistan, då som gästrappare på Maroon 5:s Payphone år 2012. Från veckans entré som nummer 47 nådde han nu alltså hela vägen upp med låten som hämtats från soundtracket till filmen Fast and the Furious 7. See You Again är denna vecka även etta i USA, där petade den ner Mark Ronsons Uptown Funk efter en lång tid som etta. Wiz Khalifa har även slagit Spotifyrekord med antal streams under en dag. Den 13/4 streamades See You Again 4,2 miljoner gånger.

Den tidigare ettan, norske Kygo med Stole The Show [Kygo/Sony], är nu nummer 2.

En intressant klättrare på singellistan är Matoma & The Notorious B.I.G. som med Old Thing Back [Big Beat/Atlantic] går från 18 till 11. Veckans två starkaste nykomlingar finns en bit ner. Rihannas Bitch Better Have No Money [Westbury Road/Universal] tar sig in som nummer 48 – låten har som bekant blivit uppmärksammad i samband med Tidal-lanseringen. På plats 56 går Robin Schultz feat. Ilsey in med Headlights [Tonspiel/Warner].

Warners fina vecka på singellistorna fortsätter på Heatseekers-listan. Nummer 1 där är nykomlingen med det långa namnet: Kid Ink, Tyga, Wale, YG, Rich Home Quan med Ride Out [Atlantic/Warner]. Som nummer 3 debuterar Jess Glynne med Hold My Hand [Atlabtic/Warner].

Platinabelönade (se annan artikel) Norlie & KKV, är fortsatt etta på Svebnskt-listan med Ingen annan rör mig som du [Universal/Universal].

Högsta nykomling på albumlistan är Jenny Saléns med För alltid [Atenzia/Budgetgrossisten] som nummer 11. Över sig har den åter klättrande Mark Knopfler vars Tracker [Mercury/Universal] går från 15 till 5.

På vinyllistan återkommer Thåström som etta med Den morronen [Razzia/Sony]. Men där kan man nog tänka sig att det händer en hel del efter Record Store Day runt om i landet nu på lördag.

Lars Nylin