12 april 2015

DIGITALT 3.5 miljarder till Spotify?

Spotify kan vara på väg att få in nytt kapital på totalt motsvarande 3,5 miljader kronor uppger Wall Street Journal.

Vid värderingsrundan som föregått det eventuella kapitaltillskottet, i så fall sjätte gången i bolagets historia, värderades Spotify till 74 miljarder, det skulle göra den svenska streamingtjänsten till en av de högst värderade i tekniksfären. Om uppgifterna stämmer kommer detta strategiskt bra efter lansderingen av Tidal. De senare har uppgett att tjänsten ska ge artister/låtskrivare mer än exempelvis Spotify ger. Nu får Spotify eventuellt resurser att möta detta. Spotify är redan sedan tidigare den tjänst som betalar ut mest till repertoarägarna.

Lars Nylin

Artikel i breakit.se

http://breakit.se/artikel/335/nya-uppgifter-spotifys-daniel-ek-far-in-3-5-miljarder-kronor-i-kapital