8 april 2015

SKIVBOLAG Pato Pooh och Denz till Warner Music

Warner Music har kontrakterat Pato Pooh och Denz från kollektivet Nivy. Båda är singelaktuella inom kort.

Pato Pooh från Rinkeby har en lång karriär som rappare. Han började för ett par år sen skriva texter på svenska och har bl.a. släppt låtarna Blatte och Västeraq. Singeln Dansa merej blir hans första på Warner och är producerad av hans bror Pablo Paz.

–Vi har skött allt själva ett bra tag nu. Det har varit svårt att hitta en samarbetspartner som delar samma vision som oss. Att få jobba med Warner Music och Magnus känns riktigt bra, säger Pato Pooh.

Denz från Rissne har på kort tid fått ett namn på scenen genom sin medverkan på nämnda Västeraq, producenten Stress Stockholms stad remix och de egna singlarna Jet ski och Måste. Hans första singel på Warner blir Jeff ”Gameboii” Roman-producerade Varje dag.

– Efter ett par möten med Magnus så kändes det helt naturligt att påbörja ett samarbete. Vi på Nivy ser fram emot att få släppa våran musik tillsammans med Warner Music, kommenterar Kristian Riffo från Nivy.

– Det känns grymt kul att jobba med Pato, Denz, Kristian och de andra i Nivy. Det kommande materialet är i fantastiskt bra och kommer sätta en ny standard helt klart!  säger Magnus Källskog, A&R på Warner.

Lars Nylin 

På bilden övre raden fr v: Birgitta Bokström (Warner), Pablo Paz (Nivy), Kristian Riffo (Nivy), Jeff Roman (Nivy), Jonas Siljemark (Warner), Emma Finnkvist (Warner), Magnus Källskog (Warner), Magnus Ribbeklint (Warner). Nedre raden: Andreas Håkansson (Warner), Denz (Nivy), Pato Pooh (Nivy).