8 april 2015

4 SNABBA Di Leva/snart live i vardagsrummet

Thomas Di Leva nöjer sig inte med att vara ute på det han kallar ”the neverending tour”. På torsdag, 16/4, besöker han sina fans i något han kallar ”live i vardagsrummet” – en konsert via internet.

På sin hemsida skriver Di Leva: ”Trots att jag reser land och rike runt varje år, så hinns inte alla byar och städer med. Men jag har ordnat en fantastisk lösning på detta!” Lösningen är en konsert via nätet. Nätspelningen är akustisk och Di Leva backas av sin medmusiker/producent Anders Lundström.

Hur uppstod idén?

– Idén uppstod av att det är många som hör av sig på Facebook och via email och undrar när jag ska komma till just deras stad och spela. Och även fast jag gör mellan 50 och 60 konserter per år så hinner jag inte spela i alla städer. Då kom jag på denna lösning, att komma hem till allas vardagsrum ifrån mitt vardagsrum och spela via nätet.

Hur många kan du tänkas nå?

– Har hittills sålt flera hundra biljetter, men ser att detta är en uppstartsfas av ett nytt sätt att möta min publik på, och känner att det kommer att utvecklas och växa.

Hur gör man om man vill se konserten och är det i vardagsrummet på riktigt?

– Man går till DiLeva.se och trycker på den gröna betalknappen och betalar via paypal eller kreditkort (100 kr). Ja det är live i publikens vardagsrum, men namnet liveivardagsrummet.com är också ett koncept för att göra en annan typ av show, som bygger mer på närhet och direkthet än blinkande lampor, laser och upphöjdhet.

När är nästa ”riktiga” turné och vad är planerna på musikfronten?

– Just nu är jag ute på min ”neverending tour” land och rike runt. Har många förfrågningar jämnt och ständigt och det känns roligt. Planerar dock en mer konceptuell turné i början av 2016 om jag hinner. Jag har precis släppt min nya singel Ord och inga visor [Bolero Records – MI:s anmärkning, låten finns bl a på Spotify]  som jag skrivit och spelat in tillsammans med Anders Lundström. En elektroniskt futuristisk och mörk samtidsskildring som tar tempen på världssjälens oro.

Lars Nylin