2 april 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 14 Kygo stjäl showen

Norrmannen Kygo fullföljer sin raketklättring från förra veckan med att bli nummer ett på singellistan med Stole The Show [Kygo/Sony]. Jill Johnson får ihop med Doug Seegers en ny albumetta som nykomling med In Tandem [Capitol/Universal].

På den senaste listan var Kygo feat Parson James  veckans raket med en klättring från 93 till 2 med Stole The Show. Nu når den norske disccjockeyn sin första svenska listetta. Förra veckans bästa nykomling var svenska Norlie & KKV som anlände som nummer 11 med Ingen annan rör mig som du [Universal/Universal]. Nu finns den som nummer 2 och toppar då även den särskilda Svenskt-litan. Måns Zelmerlöws Heroes [Warner/Warner] sjunker till 3.

Major Lazer & DJ Snake gick förra veckan från 44 till 14 med Lean On [Mad/Because/Warner]. Även den fortsätter liströrelsen uppåt och landar nu som 7.

Starkaste nykomling är Nause med The World I Know [Universal/Universal] som nummer 72.

Heatseekers-listan har en ny etta i form av Medelpadsbandet Stiftelsen som placerar sig direkt där med Hon finns överallt [Marm/Universal/Universal].

Stiftelsen gör en stark entré även på albumlistan. Man startar som nummer 2 med Kom som du är [Marm/Universal/Universal]. Finska Nightwish går in som 4 med Endless Forms, Most Beautiful [Nuclear Vlast/Sony] medan Magnus Carlsson startar som  nummer 7 med Gamla Stan [Lighthouse Music/Universal].

Fortsatt totaletta är samlingslisteettan Melodifestivalen 2015 [Metronome/Warner].

Anmärkningsvärt i övrigt: Thåström är såväl 1 som 2 på vinyllistan med Den morronen respektive Beväpna er med vingar [Razzia/Sony]. På DVD-listan toppar Sverigeaktuella Joe Bonamassa med nya Muddy Wolf At Red Rocks [Provogue Records/Warner].

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/