26 mars 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 13 Kygo nära knockout

Måns Zelmerlöws Heroes [Warner/Warner] är fortsatt landets populäraste låt. Men den här veckan utmanades den av en snabbklättrare. På albumlistan gjorde två veteraner stark entré.

Norrmannen Kygo feat Parson James gör en mäktig rusning från 93 till 2 med Stole The Show [Kygo/Sony Music]. Det är den andra singeln från en DJ som i december nådde just plats 2 med debuten Firestone och som innan det bl a hade hunnit med en remix av Seinabo Seys Younger.

Veckans högsta nykomling är svensk. Norlie & KKV går in som 11 med Ingen annan rör mig som du [Universal/Universal]. Bästa placering hittills för Norlie & KKV är nummer 2 med Tröjan du hatar från 2012.

En intressant liströrelse gör även Major Lazer & DJ Snake som klättrar från 44 till 14 med Lean On [Mad/Because/Warner].

Veckans nummer 1 på heatseekerlistan är belgaren Felix De Laet som under namnet Lost Frequencies har släppt Are You With Me [Armada/Disco Wax/Sony], som förra veckan klev in som nummer 7. Helt färsk är veckans nummer 2, Lisa Nilsson med Innan vi faller [Diesel/Playground].

På albumlistan toppar åter Sam Smiths In The Lonely Hour [Capitol/Universal]. Albumet gick in på listan i juli förra året, utöver lite sladdande runt julen 2014 har engelsmannens debut sedan dess legat topp 10 och toppat flera gånger om.

Mark Knopfler går in som 3 med Tracker [Mercury/Universal] 37 år efter att han första gången låg på en svensk topplista, då med Dire Straits. Detta är ett år mer än Toto som debuterade på svenska albumlistan 1978. Nu är Toto ny nummer 4 med Toto XIV [Frontiers/Playground].

Ett uppmärksammat betydligt nyare namn än Kendrick Lamar. Aspiranten på hiphop-tronen går från 29 till 10 med albumet To Pimp A Butterfly [Top Dawg/Universal].

Samlingslistan toppas av den även fortsatta totalettan Melodifestivalen 15 [Metronome/Warner].

Från övriga listor kan noteras att Thåström [Razzia/Sony] toppar vinyllistan och att Jonas Kaufmann [Sony Classical] nu har tre album på den klassiska.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/