Förlag 23 mars 2015

SKIVBOLAG Platinaregn över Katy

I samband med Katy Perrys utsålda Sverigekonsert på Globen i Stockholm delade Universal Music ut en platinaskiva för succéalbumet PRISM. Singlarna Dark Horse och Roar har bägge nått 4 gånger platina i Sverige, This Is How We Do och Unconditionally har passerat platina och Birthday är guld.

Katy Perrys konsert på Ericsson Globe hyllades med fyror i betyg av både Aftonbladet (”Briljant urkraft”) och Expressen (”Katy Perry är världens färgstarkaste liveartist”), journalisten Jan Gradvall skrev ”magnifik S-H-O-W” på Twitter. Det var Katy Perrys första Sverigekonsert på över sex år (sist spelade hon på Nalen).

Katy Perry tredje studioalbum PRISM är till stora delar inspelat i Stockholm, 9 av 13 spår är producerade av Max Martin. Musikvideon till Dark Horse var förra årets mest visade musikvideon på YouTube i Sverige med över 4 miljoner svenska videovisningar. PRISM har Katy Perry hittills högst placerade album i Sverige, det nådde Sverigetopplistans tredje plats och har legat Topp 60 i mer än 70 veckor.

Lars Nylin
 
På bilden ses från vänster: Josefin Bergquist, Louisa Bellil, Niklas Torsell, Katy Perry, Anders Lindberg, Burt McRoy och Martin Glemme.