23 mars 2015

LIVE Triffid and Danger Concerts inleder med Public Enemy

När de två agenturerna Triffid och Danger Music slår sina påsar ihop och startar arrangörsbolaget Triffid And Danger Concerts inleder man med Public Enemy.

Bakom bolaget står Edward Janson (Triffid Productions) och Chris LeMon (Danger Music & Media) som båda har många års erfarenhet av konsertarrangemang, både i Sverige och resten av Norden.

– Jag har drivit bolaget Triffid Productions i tre år, dessförinnan arbetade jag i 17 år på Live Nation, Chris har drivit Danger Music & Media i fem år, säger Edward Jansson till MI.

Det nya bolaget har hittills gått ut med två Public Enemy-spelningar i sommar samt spelningar med Manowar i Sverige, Norge och Danmark 2016 och planerat att göra allt från klubbspelningar till ishallar.

– Vi har tidigare mest arbetat med rock och hårdrock, och mycket av det vi kommer att göra är inom den genren. Men vi vill också bredda oss och Public Enemy är ett bra exempel på det. Vi vill bli en stabil arrangör att räkna med och tanken är att växa och bli en av de etablerade arrangörerna i landet, fortsätter Jansson.

Parallellt med det nya bolaget kommer de två fortfarande att driva vidare Triffid Productions och Danger Music & Media som agenturer.

Lars Nylin