10 mars 2015

FÖRLAG Familjen Gaye vann rekordtvist

Den mycket uppmärksammade tvisten mellan Marvin Gayes efterlevande och låtskrivarna Robin Thicke och Pharrell Williams slutade på tisdagen med att de senare dömdes att betala 7,3 miljoner dollar i skadestånd för plagiering.

Tvisten gäller låten Blurred Lines, världshit 2013, som Gayefamiljen anser är ett plagiat av Marvin Gayes inspelning Got To Give It Up från 1977. Domstolen gav Gayelägret rätt och skadeståndet blir 7,3 miljoner dollar, amerikanskt rekord i sammanhanget. Rättegången blev extra uppmärksammad sedan Thicke medgivit drogmissbruk och att han hade vaga minnen av inspelningen.

Lars Nylin

Länk till Variety

http://variety.com/2015/music/news/blurred-lines-verdict-pharrell-robin-thicke-ordered-to-pay-7-3-million-to-marvin-gaye-family-1201450117/