9 mars 2015

TV Idol-juryn tar avsked

Årets upplaga av talangtävlingen Idol blir den sista för jurytrion Laila Bagge, Anders Bagge och Alexander Bard. Det meddelades vid en presskonferens på måndagen.

Trion kallar lakoniskt detta för sin ”avskedsturné”. Den officiella skälet för Anders Bagge är att han ska flytta till Los Angeles i januari nästa år och samtidigt återgå till låtskrivandet på heltid.

De övriga två pekar på Anders Bagges besked som utlösande faktor.

– I åtta år har jag och Anders gjort det här. Någonstans känns det som att allting måste ha ett slut någon gång. Splittrar man juryn så känns det som att… nja, då är det dags att lämna, sa Laila Bagge vid presskonferensen.

Årets säsong inleds med att auditionturnén startar i Kiruna 13/3. Därefter besöks ytterligare elva orter. Finalen hålls som vanligt i december. Förra året vann Lisa Ajax tävlingen, som då hade sin tionde säsong.

Lars Nylin