5 mars 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 10 Rihannas stjärntrio i topp

När Rihanna bjöd in Paul McCartney och Kanye West till FourFiveSeconds [Westbury Road Entertainmen/Universal] uppstod en rubrikvänlig trio. Men också något som vi ville höra. Singeln  går rakt in som nummer 1 på Sverigetopplistan. Albumlistan fortsätter att toppas av Sam Smith med In The Lonely Hour [Capitol/Universal].

I övrigt är detta veckan när Melodifestivalen 15 på allvar börjar dominera singellistorna. Samir & Viktor ligger fortfarande högst med Groupie [Stockhouse/Warner Music] på plats 4, en ner från förra veckan. Längre ner radar festivalbidragen upp sig. Högst av de nya lägger sig Måns Zelmerlöw med Heroes [Warner/Warner] som nummer 16.

Veckans klättrare är Mr Probz som går från 53 till 18 med Nothing Really Matters [Left Lane Recordings/Sony].

Heatseekerlistan toppas av en annan Melodifinalist. Mariette är ny nummer 1 med Don’t Stop Believing [Solid Union/BMG Rights] före Ellen Benedikson med Insomnia [Warner/Warner].

Även på albumlistan börjar Melodifestivalen göra avtryck. Efter Sam Smith placerar sig Jon Henrik Fjällgren vars Goeksegh – Jag är fri [Cupol/Sony] klättrar från 18 till 2.

Veckans andra spektakulära liströrelser gör två veteraner.

Led Zeppelin är starkaste nyhet med remastrade Physical Graffiti [Rhino Atlantic/Warner] som ny nummer 7 – nummer 1 på vinyllistan. På plats 16 på albumlistan återkommer Grammisvinnande Sven-Bertil Taube med Hommage [Stories/Universal].

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/