5 mars 2015

SPOTLIGHT Carly Rae Jepsen ”I really like you”

Carly Rae Jepsen följer upp superhiten Call Me Maybe med ett popfyrverkeri signerat Peter Svensson från The Cardigans.

Det har gått två och ett halvt år sedan Carly Rae Jepsen fick folk i alla generationer att sjunga till och göra covers och egna videor på Call Me Maybe. Låten blev en sån megahit att i princip ingen trott att hon kommer att kunna följa upp den. Till och med hennes manager Scooter Braun har sagt att hon inte kan släppa något nytt förrän hon har något i klass med superhiten. Med det vill han förstås få sagt att I Really Like You är just det.

Och när den nu i veckan blev tillgänglig varr det som om en lättnadens suck gick över Internet. Hon klarade det! Hon har en ny hit och den är i alla fall nästan lika bra som Call me maybe!

I Really Like You [Universal music/Kobalt] är en pigg och flirtig poplåt om kärlek som är på gång att bli, men inte riktigt är, på allvar. Än. ”Det är för tidigt att säga ’jag älskar dig’, men man är förbi ’jag gillar dig’-stadiet”, förklarar Jepsen i pressmeddelandet. Refrängen är svår att värja sig mot. Ordet ”really” lär förekomma 67 gånger. Det är rart så man blir fnissig.

Låten är skriven ihop med Jacob Kasher och svenske Peter Svensson, som vi känner bäst från The Cardigans, men som ju skrivit låtar åt andra artister länge. Senaste framgången är Love me harder med Ariana Grande och The Weeknd, som nådde en sjundeplats på Billboard hot 100 för några veckor sen.

Blir I really like you den hit som förhandsreaktionerna i musikpress och popbloggar hintar om, lär han få ett riktigt stort genombrott som låtskrivare och producent i år.

Jepsens kommande album innehåller mer från svenskt håll – Rami Yacoub och Max Martin lär också finnas med på producentlistan.

Christel Valsinger