1 mars 2015

MELODIFESTIVALEN Åtta finalister klara

Bröderna i JTR med bidraget Building It Up och Måns Zelmerlöw (bilden) med Heroes gick direkt till final från den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 15. Till Andra chansen från semifinalen i Örebro gick Hasse Andersson och Dinah Nah.

JTR:s Building It Up är skriven av John Andreasson, Tom Lundbäck, Robin Lundbäck, Erik Lewander, Iggy Strange Dahl [The Kennel AB/Universal Music Publishing AB] och släpps av Sony Music. Måns Zelmerlöws Heroes är ett verk av Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb [BMG Chrysalis Scandinavia AB] och finns hos Warner Music.

Åtta av de tolv finalisterna är därmed klara: Jessica Andersson, Eric Saade, Magnus Carlsson, Mariette, Isa, Jon Henrik Fjällgren, JTR och Måns Zelmerlöw.

Nästa lördag duellerar åtta bidrag om de sista fyra finalplatserna i Andra chansen i Helsingborg. Finalen äger rum i Stockholm 14 mars. Vinnaren får representera Sverige i Eurovision Song Contest i maj.

Lars Nylin

Foto Sveriges Television