26 februari 2015

SPOTLIGHT Sabina Ddumba ”Effortless”

Äntligen får vi höra en ny singel från Sabina Ddumba! Effortless är en snygg och svängig hyllning till den kärlek som är så självklar att den inte kräver en massa hårt arbete.

Ett helt år fick vi vänta på en uppföljare till debutsingeln Scarred For Life, men Sabina Ddumba verkar ha tagit vara på tiden. Effortless [Warner Music Sweden/Notting Hill Music Scandinavia] är souligt cool och luftigt catchy på en och samma gång. Ett soundtrack att välkomna våren till.

Den svenska musikscenen bubblar av soulpopbegåvningar för tillfället, men Effortless sticker ut genom att inte sälla sig till den dominerande elektroniska ljudbilden. Ett pianoriff, en bastrumma, fingerknäpp och gospeldoftande körer ger istället en organisk ton.

Micheal Angelo, som var inblandad i ett av spåren på Sam Smiths flerfaldigt Grammybelönade album In The Lonely Hour, har skrivit och producerat tillsammans med Ddumba och just Sam Smith-publiken kan mycket väl vara vägen till genombrottet för henne. Att hennes röst hörs i Katy Perrys Walking On Air förstås också en kanal ut till den breda publiken.

Fina framträdandet på Grammisgalan i onsdags var bara ännu ett steg på rätt väg.

Christel Valsinger