25 februari 2015

SKIVBOLAG Noonie Bao till Svenska Inspelningar

Noonie Bao har skrivit avtal med Universal Music-etiketten Svenska inspelningar. Med det Grammisnominerade debutalbumet I Am Noonie Bao från 2012 i bagaget gör hon sig redo att släppa ny musik under våren samt en EP till hösten.

– Ända sedan debuten har jag varit nyfiken på vad Noonie Baos nästa steg som artist ska bli. När jag sedan, några år senare, fick höra delar av hennes kommande material i hennes studio på Krukmakargatan, kände jag att jag måste få lov att få vara en del av det här! Lite mer än sex månader senare är vi, Svenska inspelningar, tillsammans med managern Jakob och Noonie Bao som en tajt, taggad familj med samma visioner och mål, och det är att ta Noonie Bao till nästa nivå, säger Holly Astera, JR A&R på Svenska inspelningar i ett pressmeddelande.

– Holly är grym och det känns skitkul att jobba med henne och Universal! Hon har redan visat att hon jobbar hårt och är nytänkande. Vi har även väldigt roligt hela tiden när vi jobbar och det är ju väldigt viktigt det med, säger Noonie Bao.

– Holly och Svenska Inspelningar kommer stärka teamet bakom Noonie ytterligare. Universal är en onekligen stor spelare och vi är sjukt peppade på att presentera Noonies nya musik tillsammans med dem här hemma, instämmer managern Jakob Emtestam.

Noonie är utöver sin artistkarriär en etablerad låtskrivare [Sony/ATV] och har varit delaktig i flera stora hits de senaste åren. Just nu är hon aktuell på Top 10 i UK med Charli XCXs senaste singel Doing It, feat Rita Ora. Tidigare samarbeten har bland andra inkluderat låten I Could Be The One med Avicii som nådde förstaplatsen på Englandslistan.

Noonie Baos nya singel I’m In Love släpps 25 mars via Svenska inspelningar.

Lars Nylin

Bilden från vänster: Jakob Emtestam, Manager, Per Sundin, Managing Director Universal Music Sweden/SVP Nordic Region, Noonie Bao, artist, Holly Astera, JR A&R, Johan Lindquist, General Manager Svenska inspelningar, Sara Åsberg, Legal & Business Affairs Manager, Christoffer Silverberg, Senior Promotion Manager.