25 februari 2015

FÖRLAG Gravitonas i unikt Japansamarbete

Svenska elektrogruppen Gravitonas har just kommit hem från Tokyo där de tillsammans med den japanska rapparen Gashima spelat in videon till kommande singeln My Chemical Breakdown. Det är första gången ett svenskt band släpper en singel ihop med en japansk artist.

Gravitonas som består av Andreas Öhrn, Chris Wahle och Ben Smith har rönt stora framgångar även som låtskrivare och producenter. Medlemmarna är som låtskrivare kontrakterade till Peermusic och har de senaste året toppat en rad försäljningslistor i bl.a. Spanien, Tyskland, Ryssland, Japan och Korea.

”Vi har samarbetat en hel del med japanska låtskrivare, men aldrig någon japansk artist. När jag träffade Gashima i studion i Tokyo förra året kände jag direkt att vi skulle kunna göra något intressant tillsammans, både som låtskrivare och artister” säger Andreas Öhrn i ett pressmeddelande.

Videon och singeln My Chemical Breakdown [Warner Muisc] – släpps i april.

Lars Nylin