17 februari 2015

LIVE Sa’ra Charismata till United Stage

Artisten och aktivisten Sa’ra Charismata har gjort avtal med United Stage.

– Hennes framträdande häromveckan på Manifest On Tour på Fasching slog knockout både på publiken i lokalen och United Stage, säger Lars Rixon som kommer att arbeta som ansvarig agent för Sa’ra.

Under det senaste halvåret har Sa’ra Charismata och hennes band blivit en återkommande attraktion på Stockholms klubbscener. Sa’ra går nu in i ett partnerskap på livesidan med United Stage för att nå en publik hela Sverige, Norden och världen.

Sa’ra Charismata kallar sitt eget uttryck ”Brooklyn Hardcore”. Budskapet är centralt, hon tar tydligt avstånd från rådande normer och sätter fokus på humanistiska värden i en unik blandning av punk, hiphop och starka refränger. Högenergiska scenframträdanden är själva navet.

Debutsingeln Gold Digga toppade studentradiolistan och Sa’ra inräknades av Jan Gradvall bland ”årets fem mest intressanta nya namn inom svensk musik”. Ny singel är Sheep som släpps på egna etiketten Balls n Dress.

Sa’ra Charismata är född och uppväxt i Sverige. Efter tio år i Eritrea och USA, Colorado och i Brooklyn, NYC – där hon bl a drivit eget frispråkigt nätverk av samhällsaktivister – återvände hon nyligen till Sverige.

Sa’ra och hennes band är gör klubbspelningar under våren och spelar festivaler i sommar.

Lars Nylin

Bilden från vänster: Jonas Pernholm, Lars Rixon, Sa’ra Charismata, Mattias Wachtmeister, Olivia Sjöberg