17 februari 2015

ARTIST Andreas Moe i Europa

Andreas Moe. Foto: Jana Julin

Sony Musics singer/songwriter Andreas Moe har lite i tysthet få sett se sin karriär bubbla alltmer i Europa. Just nu är han ute med det irländska bandet Kodaline på en turné som i dagarna passerar Stockholm.

I juni förra året spelade Andreas Moe förband till John Mayer i Ericsson Globe. 10 år tidigare hade Mayer starkt påverkat en ung Moe och uppenbarligen klickade det även när förebilden fick höra svensken. Förbandsframträdandet blev så uppskattat att det tog honom hela vägen till O2 Arena i London där han återigen fick chansen att agera öppning åt sin barndomsidol.

Ett framträdande vid holländska Eurosonic i januari satte än mer fart på snacket och den närmaste tiden är Moe såväl ute på paketturnén ”Songbird sessions” som med det irländska bandet Kodaline. 

I Sverige är han aktuell med singeln Step Down From It. I sommer återlanseras här hemma singeln Ocean, med ny mix, remix och en allt mer uppenbar europeisk framgång i ryggen. Andreas två första EP:s Collecting Sunlight” och ”This Year” har hyllats i internationell press – i synnerhet i Benelux-länderna – och i år släpps debutalbumet i Europa.

Lars Nylin

Andreas Moes vårturné:

18 februari       Amsterdam, Paradiso

20 februari       Stockholm, Debaser Medis

21 februari       Oslo, Rockefeller

22 februari       Köpenhamn, Vega

23 februari       Hamburg, Mojo Club

26 februari       München, Muffathalie

28 februari       Zürich

1 mars             Wien, Arena Wien – Verein Forum

2 mars             Berlin

Lars Nylin