16 februari 2015

FÖRLAG The Leather Nun, Colossus och The Alfas till Sound Pollution

Sound Pollution Songs har ingått förlagsavtal med albumaktuella The Leather Nun, Colossus och The Alfas.

The Alfas är ett ungt band från Stockholm och vi släppte en singel och video som blev en framgång. Nu tar vi nästa steg med EP:n Day By Day (Wild Kingdom/Sound Pollution) som släpps digitalt och som en exklusiv 10 tums vinyl till Record Store Day. Förlagsavtal har ingåtts på de nya verken som ingår på EP:n, säger Johan Hargeby Sound Pollution.

Colossus har Sound Pollution sedan tidigare ett samarbete med och nu har man ingått förlagsavtal för de verk som är med på nya plattan Breathing World som är producerad av Tom Van Heesch (Rammstein, Michael Monroe, Backyard Babies).

– Recensioner som börjat komma är överväldigande och Colossus gjorde en mycket omtalad spelning på Where’s The Music i Norrköping, säger Hargeby.

The Leather Nun är ett nytt samarbete även om det enligt Hargeby har planerats under en lång tid. Sound Pollution Songs har ingått förlagsavtal med bandets huvudman Jonas Almqvist (bilden) för samtliga verk på det nya albumet förutom ett. Whatever är det första albumet efter drygt 20 år av tystnad.

På albumet hörs trumslagaren Michael Blair (Tom Waits, Lou Reed) och gitarristen Carlos Sepúlveda från svenska Psycore liksom Brooklyn-basisten Jeff Virgo. Skivan släpps den 17 April och några veckor senare, den 9 Maj, ställer sig The Leather Nun på Södra Teaterns scen i Stockholm för en exklusiv spelning.

-Vi har nyligen gått ut med information till media och våra utländska partners med det kommande albumet och intresset är enormt stort, fortsätter Hargeby.

Lars Nylin