12 februari 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 7 Allyawans och Alfons vecka

Allyawan och Alfons är veckans raketer på Sverigetopplistans singellista. På albumlistan – och vinyllistan – toppar fortsatt en gentleman från andra sidan av popspektrat – Bob Dylan.

Alfons med Ganjaman 2015 [Spinnup/Universal Music] gör ett gigantiskt kliv från plats 81 till 16 denna vecka. Trots detta är Alfons inte veckans raket. Den äran får Allyawan feat Näääk som går rakt in på plats 6 med Jag hade en gång en båt [Universal/Universal Music], en låt hämtad från TV-serien Lyckliga gatan.

Men det är inte bara svenskt som rusar på listan. Sia ser sin Elastic Heart [Monkey Puzzle/RCA/Sony Music] klättra från 42 till 18.

Allyawan är föga överraskande etta även på den separata Svenskt-listan. Alfons är där nummer 4.

Ellie Goulding fortsätter stabilt att toppa singellistan med Love Me Like You Do [Polydor/Universal Music] från filmen Fifty Shafes of Grey. Eftersom denna nu har haft premiär har även soundtracket släppts och går rakt in på samlingslistans plats ett [Republic/Universal Music].Totalt ligger soundtracket som nummer 19.

Även på Heatseeeker-listan märks filmen i form av att Beyoncé är ny nummer 2 med Crazy In Love som finns på soundtracket. Etta på Heatseekers är Rune Rk med Calabria – Firebeatz edit [Discowax/Sony Music].

På albumlistan – liksom på vinylalbumlistan – ligger förra veckans nyhet, Bob Dylans Shadows In The Knight [Columbia/Sony Music].

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/