3 februari 2015

4 SNABBA Unn Rudolfsson/Susanne Paakkonen Sjöberg/Manifest

På fredag delas priserna ut på årets Manifestgala på Nalen i Stockholm. MI har kollat med de ansvariga bakom de oberoende bolagens gala vad som händer i år.

Några radikala nyheter jämfört tidigare år?
– Vi har i år ytterligare en kategori som det ska delas ut pris i, nämligen årets barnmusik. Detta gör att vi nu har hela 22 priser! Vi har också möblerat om lite på Nalen för att skapa ett schysstare rum. I övrigt kan gästerna förvänta sig en lika trevlig gala som det brukar vara.

Vilka framträder?
– Under galan kommer vi få se FATTA MAN med Parham, Adam Tensta & Zacke, Västerbron och Cleo, som också är kvällens konferencier. Sedan kommer även vinnaren av Manifest On Tour spela, som i vanlig ordning koras kvällen innan, vilket gör att det blir en spännande överraskning även för oss. På efterfesten spelar Zhala, Panik Disco med gäster, samt vinnaren av Årets Klubb, som vi inte får avslöja riktigt än.

Hur profilerar sig Manifestgalan jämfört andra priser, tycker ni?
– Största skillnaden är väl att vi representerar ett stort antal artister som har svårt att ta plats på andra galor då det där främst är musik släppt via majorbolag som blir nominerade. Vi har också en större genrebredd på de priser som delas ut, där också en del smalare kategorier uppmärksammas. Hela arbetet med galan genomsyras också av ett genus och genrebreddat tänk, från juryarbete till de bokade artisterna.

Vilka är era personliga favoriter från indieåret 2014, om ni måste välja?
– Vi lyssnar båda på mycket musik, så det finns många. Men om vi ska svara snabbt, så är det Ison & Fille och Iamamiwhoami som dyker upp!

Lars Nylin

På bilden: Susanne Paakkonen Sjöberg (t.v.) & Unn Rudolfsson (t.h.)