30 januari 2015

FÖRLAG Johnny Tennander Vice VD på Sony/ATV

Från och med den 1 Februari kommer Johnny Tennander att verka som Vice VD (Deputy Managing Director) för Sony/ATV Music Publishing Scandinavia. Tennander kommer dock att fortsätta som internationell A&R på förlaget – i den rollen har han kontrakterat namn som Lykke Li, Kent och Avicii.

I sin nya roll kommer Johnny Tennander att ha ett operativt ansvar för den kreativa avdelningen på Sony/ATV vilket stärker synergierna mellan synkverksamheten och A&R, skriver Sony/ATV i ett pressmedelande.

– Vi har ett starkt fokus på att växa, och i den nya större organisationen sedan sammanslagningen mellan Sony/ATV och EMI så är det här ett steg i att utnyttja våra resurser ännu bättre, säger VD Patrik Sventelius. Johnny har ett fantastiskt track record som A&R.
Hans framgångar är ingen slump utan ett resultat av en stor arbetskapacitet, analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Han har också tidigt tagit ett ansvar inom bolaget utanför A&R, så den här utnämningen känns logisk och naturlig.

– Under Anette Hökengrens ledning så har synkavdelningen levererat väldigt starka resultat där det Skandinaviska teamet levererade tre av de tio största synk-licenserna för Sony/ATV i Europa. Johnny och Anette blir ett otroligt starkt team, säger Patrik Sventelius.

Tennander kommer att kombinera sin roll som Vice VD för Skandinavien med sin tidigare internationella A&R roll som Senior Vice President A&R Europe under ledning av Guy Moot, President UK and European A&R.

– Johnny is not only the best A&R executive in Scandinavia, but has a broader set of skills
and knowledge that makes this promotion both well-deserved and an integral part of the development of our business across the region, säger Guy Henderson, Executive Vice President of International på Sony/ATV.

– Det känns otroligt hedrande och inspirerande att få denna roll och att få fortsätta utvecklas inom Sony/ATV. Jag ser fram mot att lära mig nya saker och att förhoppningsvis kunna bidra med nya tankar och initiativ. Det ska också bli väldigt roligt att jobba ännu närmare Anette och att gemensamt få lägga in nästa växel för oss här i Skandinavien, säger Johnny Tennander.

Johnny Tennander började på dåvarande EMI Music Publishing 2002 och har i Sverige bl a kontrakterat Lykke Li, Kent, Avicii, Deportees, Peter Bjorn And John, Björn Yttling, Beatrice Eli, Lorentz, Daniel Ledinsky, Astma & Rocwell, NONONO och Tove Styrke.

Lars Nylin