29 januari 2015

SPOTLIGHT Say Lou Lou ”Nothing But A Heartbeat”

Drömsk, luftig pop är Say Lou Lous specialitet. Den 25 februari släpps debutalbumet med namnet Lucid Dreaming men innan dess kommer en ny fin singel.

Say Lou Lou har skämt bort oss med så många starka popsinglar nu att man nästai inte reagerar när det kommer ännu en.  Förra fullträffen Games For Girls ihop med norske producenten Lindstrøm, var av det bubbligare slaget med sikte på dansgolvet, medan nya Nothing But A Heartbeat [Global Music Publishing] har mer gemensamt med tidiga singlarna Julian och Better In The Dark, skrivna ihop med bl a Janne Kask. Denna gång är han dock inte inblandad.

Istället har tvillingsystrarna Miranda och Elektra Kilbey samarbetat med Karen Poole [BMG] och Chris Loco [Sony/ATV].

Nothing But A Heartbeathar den typiska Say Lou Lou-identiteten – luftig produktion, bitterljuv melodi och sång som känns som en smekning. Man förleds att tro att den handlar om öm kärlek, men texten beskriver en destruktiv relation som lämnat dig tom, med just bara hjärtslagen kvar. En mjuk baskagge och puttrande percussions driver fram mot refrängen som öppnar sig som himlen en regntung dag.

Förväntningarna är höga på de svensk-australiensiska systrarna. Förra året fanns de med på BBC’s Sound Of 2014-lista och blev omskrivna av såväl Pitchfork som internationella modemagasin som Harpers Bazaar och Vogue. De ligger så rätt i tiden med både sin musik och sin stil att det är svårt att se att inte också 2015 skulle tillhöra dem.

Christel Valsinger