22 januari 2015

SKIVBOLAG State of Grace och Skyskraper till Ninetone

Skivbolaget Ninetone utökar sitt artiststall. Nu ansluter rockgruppen State of Grace och pojkbandet Skyscraper (bilden).

State of Grace som tidigare haft internationella framgångar i Nordamerika och Asien skriver nu på för Ninetone Records. Ninetone har tidigare haft stora framgångar med Yohio, Takida, Corroded med flera.

”Vi kommer att vilja lira internationellt även med Ninetone men det här innebär också att vi kommer att husera lite mer på hemmaplan framöver. Det är också ett stort steg för oss som nu inte längre fokuserar på att hitta rätt bolag att samarbeta med, vi är hemma nu, istället är det dags att nå ut till våra lyssnare och det är ju därför vi gör det här” – säger Erik Ekblad, sångare State of Grace i ett pressmeddelande.

State of Grace ligger kvar på sitt nuvarande management på Musichelp och har ett färdigt album som kommer att släppas under första halvan av 2015 följt av en sverigeturné.

Närmast släpps singeln Chemical den 11/2 med tillhörande video.

Chemical kommer att bli riktigt härlig att släppa, vi har testspelat den inför publik några gånger nu och den känns jäkligt nice att göra live så varför inte göra en bra livelåt till en singel. Videon spelades in i cirka fem plusgrader och duggregn så vi har lagt ner allt ifrån frusna leder och febersjuka till långa skypesamtal med produktionsbolaget GG media för det här släppet” fortsätter Ekblad

Ninetone har också skrivit avtal med pojkbandet Skyskraper. Singeln Happy släpps 20/2 och ett album kommer senare i vår. Bandet bildades under Stage Academy Camp i oktober 2013 och består av killarna Isak Pettersson, 12 år, Vilhelm Buchaus, 13 år, Anton Kyldahl, 14 år, Andreas Palm, 15 år. Skyscraper medverkade i Lilla Melodifestivalen 2014.

”Isak, Vilhelm, Anton och Andreas älskar alla fotboll men det är ändå musiken som ligger dom närmast om hjärtat, och trots att de är i olika åldrar så har de tillsammans hittat varandra genom musiken och de satsar nu allt på gruppen Skyscraper där största drömmen är att få åka på världsturné” skriver Ninetone i ett pressmeddelande.

Lars Nylin