15 januari 2015

SPOTLIGHT Ellie Goulding “Love me like you do”

Ett gäng bekanta, svenska låtskrivare står bakom den trånande balladen Love me like you do [MXM/Polydor] som Ellie Goulding levererar i en av vårens storfilmer.

Ariana Grandes Problem och Jennifer Lopez First Love var två hits som förra året kom från Max Martin och Shellbacks produktionsteam Wolf Cousins. Och Love me like you do framförd av brittiska Ellie Goulding har alla förutsättningar att bli en ny succé.  Den är ledmotiv till filmatiseringen av megasuccéboken Fifty Shades Of Grey, som har biopremiär på Alla hjärtans dag den 14/2. Och bakom låten finns den till 4/5 svenska konstellationen Savan Kotecha,Max Martin, Ilya Salmanzadeh, Ali Payami och Tove Lo, vars låt Habits (Stay high) ju nådde tredjeplatsen på Billboard Hot 100 i höstas.

Och visst svävar Tove Los ande över versmelodin i den här storslagna balladen? Man kan nästan höra henne sjunga just de partierna. Men där Tove Los texter ofta är råa och intima är Love Me Like You Do mer tolkningsbar. Den kan passa till en film om sadomasochism lika väl som spelas i radio och på skoldiscon. Trummorna är bombastiska på 80-talsvis, stråkarna välplacerade på slutrefrängen och Ellie Gouldings röst ligger perfekt mellan skör, stark och trånande.

Snyggt.

Christel Valsinger