8 januari 2015

SPOTLIGHT Silvana Imam & Marlene ”För evigt”

Som för att visa att 2014 med alla starka releaser av kvinnliga artister inte var något undantag, inleder Silvana Imam och Marlene det nya året med ett triumfatoriskt samarbete.

Att Silvana Imam fick sitt genombrott förra året märks inte bara på hennes Grammis– och P3 Guld-nomineringar. Det hörs i rösten och orden på nya För evigt att hon har segrar i ryggen. Här finns en lust och ett ljus som inte fick plats på ep:n När du ser mig, se dig [Playground Music Scandinavia] från 2014. Som om hon kan unna sig att få fira lite nu.

Och hon gör det i ett samarbete med låtskrivaren och artisten Marlene Strand [Sony/ATV], som vi förra året kunde höra i låtar som Indian Summer och Stay Awake. Hon har också skrivit låtar åt bland andra den brittiska The X-factor-vinnaren Alexandra Burke. Här hörs hon för första gången på svenska och hennes sätt att få en text att låta angelägen är lika förtrollande på modersmålet.

Beatsen gör rytmiska kullerbyttor och basen slår rot i mellangärdet. Refrängen bär på de allsångskvalitéer som borde kunna ta den till hitlistorna och Silvana Imams rap är triumferande och full av kraft:

Skrik som ni förlorat någon, dansa som ni dör imorgon

Jag är rapens Van Gogh, lyssna genom mina öron

Det nya musikåret har fått en stark och hoppfull inledning.

Christel Valsinger