2 januari 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 1 AC/DC och Omi regerar

Etta på singellistan är fortsatt jamaikanen Omi med Cheerleader [Ultra Records/Sony Music]. På albumlistan återvänder AC/DC till plats 1 med Rock Or Bust [Columbia/Sony Music].

Ett antal jullåtar – liksom Hozier – har utmanat Omi de senaste veckorna. Men på 2015 års första lista är Samuel Omar ”OMI” Pasey fortsatt kvar med landets hetaste låt i vinter. Cheerleader släpptes ursprungligen 2012, det är i en tysk remix som den nu blivit en listetta i först Sverige och sedan Danmark.

Veckans enda klättrare av rang är norrmannen Kygo som med hjälp av Conrad stiger från 10 till 6 med Firestone [Sony/Sony Music]. Avicii-polaren Kygo har tidigare som bäst legat åtta.

Enda nykomling på topp 60 är Australiens egen Timmy Trumpet som assisterad av den Nya Zeeländske rapparen Savage går in som 49 med Freaks [Ministry Of Sounds/Universal Music]. Den som har koll på listor  vet att Savage 2009 blev den förste från Nya Zeeland att sälja en miljon i USA, den gången med låten Swing.

På albumlistan syns veckans raket. Idol-vinnande Lisa Ajax kliver från 18 till 2 med Unbeliavable [Universal/Universal Music]. Bästa nykomling är Orup vars nya samling Viva La Pop! – Det bästa med Orup [Roxy/Sony Music] inleder på plats 23.På plats 35 går Gävlerapparen Dani M in med debutalbumet Min grind [Redline/Universal Music].

Bästsäljande album alla kategorier är fortsatt årssummeringen Så mycket bättre: säsong 5 (Eva/Sony Music], som följaktligen toppar även samlingslistan.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/