11 december 2014

SVERIGETOPPLISTAN v 50 Aviciis raket, ”Så mycket bättre” i topp

Till sist fick även säsongens upplaga av Så mycket bättre en totaltetta. Så mycket bättre säsong 5 [Eva/Sony Music] toppar denna vecka den totala albumförsäljningen. Landets populäraste låt har fortfarande OWI men Avicii gör en superklätttring från 52 till 2 med sin FIFA 15-låt The Nights [PRMD/Universal/Universal Music].

På singellistan är veckans starkaste nykomling Kygo feat. Conrad med Firestone [Kemosabe Records/RCA/Sony Music]. Kyrre ”Kygo” Gørvell-Dahl har i år gått lite i fotspåren på Avicii genom att dels även han samarbeta med Coldplay, dels genom att norrmannen ersatte sin kollega när denne bokade av framträdanden efter en uppmärksammad operation. Kygo har även gjort en succémix av Seinabo Seys Younger.

På plats 30 debuterar Idol-vinnaren Lisa Ajax med Unbelieveable [Universal/Universal Music] (se mer om den under Spotlight på annan plats).

Albumlistan har en ny etta i form av Håkan Hellströms livealbum Boma Ye! [Woah Dad/X5) som petar ner AC/DC:s Rock Or Bust [Columbia/Sony] till andra platsen. Det betyder att nystartade etiketten Woah Dad! omedelbart får sin första listetta.

På andra listor dominerar julen som vanligt starkt med ettor med bland andra Sarah Dawn Finer och Tommy Körberg. På Midprice-listans topp tio är det bara en titel som inte är en julskiva, Lalehs Colors på plats 9. Laleh är även nykomling på plats 3 på DVD-listan med filmen Jag är inte beredd att dö än [Svenska Grammofonstudion/Warner Music].

Lars Nylin