8 december 2014

TV Tack och adjö, PSL

Vid årsskiftet stängs SVT:s blogg psl.se ner efter sju år. MI har hört med Per Sinding-Larsen vad som händer nu och får veta vilket hans drömprojekt är.

Sedan 2007 har http://blogg.svt.se/psl/ varit TV-versionen av vad ”vanliga” bloggar och även printtidningar pysslar med lite mer i skymundan. Faktumet att det är public service som varit avsändare har gjort att psl.se har nått ut långt mer än jämförbara medier.

När MI frågar initiativtagaren Per Sinding-Larsen vad som händer nu svarar han:

– Nya musikprokekt skall uppfinnas. Stora och små. Jag är inne på mitt 34:e år som musikjournalist och har mer än någonsin att berätta.

Han konkretiserar önskemålet mot sin uppdragsgivare:

– Jag förväntar mig att SVT återinvesterar några av de få kronor PSL kostat i fortsatt aktuell musikbevakning i någon form. Det förtjänar både publiken samt alla de artister, låtskrivare och producenter som tillsammans utgör en av världens absolut främsta musiknationer.

Han har också ett drömprojekt:

– Själv vill jag uppfinna något nytt musikprojekt. Smått eller stort. Jag var programledare för ett stort historiskt program i NRK tidigare i år, så kanske något musikhistoriskt?  Eller varför inte återuppliva initierade musikfrågesportprogrammet ”Kontrapunkt” fast om popmusik istället för klassiskt ?

Lars Nylin

http://blogg.svt.se/psl/2014/12/08/tack-och-adjo-psl-2007-2014/