4 december 2014

ORGANISATION Fonogramstödet spikat

Barnmusikgruppen Lekisjazz, kulturradikala popduon Systraskap och tonsättaren Andrea Tarrodi med Västerås Sinfonietta är exempel på artister vars skivor nu får stöd. Kulturrådet fördelar vid årets andra ansökningsomgång drygt 4,3 miljoner kronor i produktionsstöd till 79 produktioner på 64 skivbolag. Totalt inkom det 276 ansökningar.

Andra exempel på artister vars musikutgivningar får stöd är Hello Saferide (bilden), jazzkvartetten Linus Lindblom, och romska musikgruppen George Mihalache & Calibut Band.

Andelen medverkande kvinnor inom fonogramstödet har ökat kontinuerligt de senaste åren. Bland de skivor som beviljats stöd i denna sökomgång är andelen kvinnor 44 procent. För samtliga ansökningar är andelen kvinnor 39 procent.

Lars Nylin

Länk till fördelningen:

http://www.kulturradet.se/sv/bidrag/beviljade_bidrag/20141/Fonogram1/