29 november 2014

ARTIST Kent – Martin Roos lämnar över till Bud Fox

Martin Roos har efter 17 år som manager för Kent bestämt sig för att lämna stafettpinnen vidare till Micke Hagerman och Filip Wilén på managementet Bud Fox.

Martin Roos startade sin karriär inom musikindustrin 1993 på Sonet Grammofon med radio/press promo för att sedan 1995 rekryteras till Sony Music som produktchef för den svenska avdelningen. 1997 startades han sitt management som sedan dess har huserat kent. Martin var även medlem som gitarrist i kent under åren 91-95.

– Jag har verkat inom musikindustrin i över 20 år och under de senaste tre åren har jag även drivit destinationsbolaget Eskilstuna Marknadsföring som dess VD. Eskilstuna Marknadsföring kliver in i en ny fas efter årsskiftet och jag vill satsa helhjärtat på den resan. Micke och Filip på Bud Fox Management har jag känt sen gammalt så överlämningen kommer att gå smidigt. Känns tryggt att lämna kent i händerna på sådana rutinerade herrar.

– Det har varit fantastiska 17 år som manager åt kent och vårt samarbete har alltid haft två plan. En kamratlig och en arbetsmässig. Nu lämnar jag det arbetsmässiga till Bud Fox men behåller kamraterna och ser fram emot att få uppleva kentvärlden utifrån och bara njuta, hälsar Martin Roos.

Micke Hagerman och Filip Wilén, Bud Fox Management kommenterar:

– Efter att vi båda två jobbat med Kent under 90-talet på skivbolaget BMG är det en stor ära att nu få kliva in som management för Sveriges största rockband. Martin Roos och bandet har tillsammans gjort ett fantastiskt jobb.

Bud Fox Management representerar även artisterna; Anna Ternheim, Amanda Jenssen, Johnossi, Petra Marklund, Shout Out Louds och Tove Styrke samt producenterna / låtskrivarna Björn Yttling och Calle Ask.

– Martin har varit del av bandet sedan dag ett, därför är det såklart trist att han dumpar oss för att bli kommunalpamp. Inga hard feelings för det och vi kommer ju hålla kontakten i alla fall. Nu ser vi fram emot att trakassera vårt nya management istället, hälsar Kent

P.S. detta är inte första gången herr Roos dumpar Kent. Bandet börjar misstänka att han försökt bli av med dem i över 20 år…” avslutas pressmeddelandet.

Lars Nylin