20 november 2014

UTGIVNINGAR Håkan Hellström på nya Woah Dad och digitalt via X5

15 december, samma dag som filmen om Håkan Hellströms rekordkonsert i Göteborg i somras visas på bio, släpper det nya oberoende skivbolaget Woah Dad hela konserten med titeln Håkan Bomba Ye! både på CD och som exklusiv LP-box. Samtidigt släpps musiken digitalt av Woah Dad X5 Music.

7 juni i somras uppträdde Håkan Hellström inför ett fullsatt Ullevi i Göteborg.  Rekordkonserten med 69 349 personer i publiken är den största som någonsin gjorts i Sverige.

Woah Dads exklusiva vinylbox kommer att innehålla 4 LP, opublicerade foton, låtlista, affisch och artiklar och släpps i en limiterad upplaga av 3 000 exemplar. De första 1 000 exemplaren släpps i färgad vinyl.

Bakom Woah Dad står Joel Borg och Isse Samie, tidigare kända från bl.a Luger och Way Out West-festivalen respektive Telegram Studios, Stranded, Dolores och Universal Music m.m.

– Plattan blir även en historisk utgivning då man aldrig tidigare gjort en så stor produktion på en liveupptagning för att ge ut på vinylskivor i Sverige, hälsar man från Woah Dad.

För Woah Dads digitala utgivning svarar X5 Music.

– Vi är väldigt glada att Håkan släpper sitt nya album via oss, säger Johan Lagerlöf, vd på X5. Vårt upplägg passade honom bäst och det känns som om det är en perfect match för oss med de behov som Håkan har just nu.

– Vi har ju varit helt fokuserade på det digitala i åtta år och nu när en stor del av intäkterna kommer från streaming uppstår en lite ny situation. Kartan skrivs delvis om och med vår rutin och expertis hamnar vi nu i mitten i stället för i utkanten.

Claes Olson

Länkar:

Trailer för vinylboxen: http://vimeo.com/hakanhellstrom/vinylbox

Trailer för CD: http://vimeo.com/hakanhellstrom/ullevi-cd        

Trailer om filmen: http://www.sf.se/hakanpaullevi