19 november 2014

FÖRLAG Jocke Åhlund hjälper Giorgio

När Giorgio Moroder nu spelar in sitt första album på nästan 25 år finns Jocke Åhlund [Lateral/Kobalt] bland låtskrivarna.
Att Jocke Åhlund gillar den italienske syntpionjären är ingen hemlighet för den som lyssnat på Åhlund-band som Teddybears eller Les Big Byrd. Nu får han chansen att jobba med Giorgio Moroder, detta på ett album som just nu spelas in i Los Angeles.
– Jag är i Los Angeles och lägger sista handen vid en låt med Giorgio som jag skrivit och proddat, är så sjukt glad över det, Charli XCX sjunger på den, meddelar Åhlund till MI från Kalifornien.
Albumet är enligt pressuppgifter tänkt till nästa vår. Utöver Charli XCX medverkar artister som Britney Spears, Sia och Kylie Minogue.

– Dansmusik bryr sig inte om var du bor. Den bryr sig inte om vilka dina vänner är. Den bryr sig inte om hur mycket pengar du tjänar. Den bryr sig inte om du är 74 eller om du är 24 eftersom 74 är det nya 24, säger Moroder i ett pressuttalande.

Jocke Åhlund är senast aktuell som medkompositör till Cheryl Coles Englandsetta I Don’t Care. Den låten är producerad av Åhlund och skriven av svensken tillsammans med Bonnie McKee och John Stuart Newman.

Lars Nylin

Foto Martin Ehrencrona