19 november 2014

FÖRLAG Första Englandshiten för The Kennel

Solnabaserade The Kennel, hittills mest uppmärksammade här hemma för sina stora framgångar i Asien, har fått sin första topp 10-placering på Englandslistan. Det är australiska The Veronicas som denna vecka går in som 8 med egenskrivna You Ruin Me [The Kennel/Universal Music Publishing].

Storbritannien är det första landet utanför Australien och Nya Zeeland som släpper singeln, skivbolaget är Sony Music. Just nu turnerar The Veronicas i USA som förband till 5 Seconds of Summer. The Kennel har låtskrivarduon för hela världen utom just Australien/Nya Zeeland.

Iggy Strange-Dahl på The Kennel om bakgrunden:

– Det var Hayden Bell (Sverigebaserad delägare i The Kennel – MI:s anmärkning) som en gång i tiden upptäckte Lisa och Jessica i The Veronicas och 2005 signade deras första skivkontrakt med Sire Records/Warner Music. När de nu efter fem års frånvaro stod fria från både skiv- och förlagskontrakt så var det naturligt att återuppta samarbetet med Hayden som på förlagssidan signade dem till The Kennel och därefter gjorde en skivbolagsdeal med Sony Music. You Ruin Me släpptes initialt i Australien och tillbringade där tre veckor på singellistans första plats, försäljningsmässigt nådde den tre gånger platina.  Att den redan första veckan gick upp som åtta i England är en galet bra början.

Den brittiska framgången är grädde på moset ett år när The Kennel presenterat totalt 100 låtar som resulterat i 18 listettor och ytterligare 13 topp 10-placeringar på officiella försäljningslistor runt om i världen.

 

Lars Nylin