19 november 2014

EXMS Sweden Makes Music i NYC

I torsdags genomfördes den andra upplagan av förra årets uppmärksammade succé, Sweden Makes Music, en musikplattform i New York med ambitionen att lyfta fram och främja den svenska musikscenen i USA. Sweden Makes Music arrangerades på Baby’s All Right i Williamsburg Brooklyn, NYC.

Sweden Makes Music presenterades av Export Music Sweden och Svenska Konsulatet i New York, Grandins Flying Circus kurerade. På scenen uppträdde i en fullsatt klubb, 400 personer, Beatrice Eli, Beldina, Baba Stilz, Merely och Mr. Tophat & Art Alfie.

Jesper Thorsson, VD ExMS rapporterar:

– Mycket tillfredställande att även det andra året av Sweden Makes Music blev en sådan succé. Ett signum på kvalitetsnivån på exportklar svensk pop just nu. Stort tack till alla artister och DJ:s, konsulatet i New York och Grandins Flying Circus.

– Det finns ett jätteintresse för svensk elektronisk pop i New York. Vi vill ta vara på detta och bidra till en gemensam plattform och ett sammanhang där nya unga svenska artister kan ta plats, möta publik och skapa kontakter, säger Niklas Arnegren, kulturansvarig på konsulatet i New York.

Lars Nylin

 

 

På bilden: Beatrice Eli, Beldina & Baba Stilz.
Foto: Jesper Thorsson