13 november 2014

SVERIGETOPPLISTAN v 46 Calvin klättrar

OMI Cheerleader (Felix Jaehn Remix Radio Edit) [Ultra Records / Sony Music] ligger stabilt kvar som etta på veckans singellista. Men jamaicanen utmanas av skotten Calvin Harris. Outside med Calvin Harris feat. Ellie Goulding [Sony / Sony Music] klättrar vidare från 13 till veckans 5. På albumlistan behåller Jill Johnson Songs For Daddy [Lionheart / Universal Music] topplatsen men Larz-Kristerz utmanar med nya 40 mil från Stureplan [Colmbia/Sony Music] på plats 2. Som synes har Sony Music en stark vecka.

På singellistan är Martin Tungevaag fortsatt nummer 2 med Wicked Wonderland [Tungevaag Music / Warner Music]. Bästa nykomling är Dani M med Allting jag har [Universal/Universal Music] på plats 37. Anmärkningsvärt på singellistan är att Så mycket bättre inte alls tar samma positioner som förra året. Det är endast Amanda Jensen som hittills har gett rejäla avtryck. Att notera är också att Tove Los USA-hit Habits (Stay High) [Universal/Universal] bara klättrar från 15 till 14 och fortsatt har plats 13 som bästa placering.

På albumlistan kliver Foo Fighters in som nummer 5 med nya Sonic Highways [RCA/Sony Music] backad av en hyllad TV-dokumentärserie med samma namn på SVT.

Så mycket bättre dominerar fortsatt samlingslistans topp. Etta är även denna vecka Så mycket bättre – Orups dag [EVA / Sony Music]. Bästa nykomling på samlingslistan är Absolute Hits 2014 [Eva/Universal Music] på plats 4.

Lars Nylin