12 november 2014

ARTIST Adna

Den här veckan släpper den svenska sångerskan Adna singeln Living [Despotz], det första smakprovet från hennes andra album Run, Lucifer [Despotz / Playground] med planerad utgivning våren 2015. Ikväll spelar Adna på det utsålda showcaset JAJAJA på Fluxbau i Berlin och på lördag på #CAPFEST i Stockholm.

Det senaste året har varit otroligt händelserikt för Adna. Hon har uppmärksammats och hyllats över hela världen för sina säregna och vackra låtar, jämförts med storheter som Bon Iver och flyttat till Berlin. Nu växer intresset för henne på den internationella scenen.

Adnas debutalbum Night [Despotz / Playground] har de senaste månaderna fullständigt exploderat på Spotify och har till dags datum nu har över 1,5 miljoner streams sedan utgivningen i våren 2014. Samtidigt ökar Adnas fanbase och antalet lyssningar mer än någonsin vecka efter vecka.

I år har Adna huvudsakligen spelat i Tyskland, där hon har gjort lyckade showcase både under både Berlin Music Week och Reeperbahn Festival. Hon deltog även på ett showcase under SPOT i Aarhus, som danska Promus arrangerade i samarbete med UpSweden Malmø och Rockcity / Hamburg och det var där hon fick kontakt med den tyska agenten Tina Krüger, som nu är som hennes agent i Europa. Under hösten så har hon även inlett ett samarbete med Live Nation för Norden och turnéplanerna håller för närvarande på att bokas inför våren 2015.

Utöver kvällens spelning på JAJAJA i Berlin och på lördagens spelning på #CAPFEST / Capitol Music Festival i Stockholm så är Adna redan även bekräftad för Where Is The Music i Norrköping i februari.

Albumet Run, Lucifer [Despotz Records] släpps via  våren 2015.

Claes Olson