30 oktober 2014

ARTIST Tove Lo USA-trea

Denna vecka ligger en svensk artist topp 3 på Billboard Hot 100 för första gången sedan 1994. Den som kliver upp på pallen efter 20 år är Tove Lo med Habits (Stay High).

Efter att ha tappat några placeringar klättrar låten nu till plats tre, precis under likaledes svenskkopplade Shake It Off med Taylor Swift.

Habits (Stay High) [Universal Music] är ett verk av Tove Lo själv [Warner/Chappell Music Scandinavia], Daniel Ledinsky [Sony ATV Music Publishing], Jakob Jerlström och Ludvig Söderberg [Wolf Cousins/Warner Chapell Music Scandinavia].

När en svensk artist senast nådde topp 3 slutade det i topp, det handlar givetvis om Ace of Base med The Sign som nådde förstaplatsen vintern 1994. Senare har Eagle Eye Cherry, Robyn (tre gånger), Swedish House Mafia, Icona Pop och Avicii alla legat topp 10, men ingen har nått så högt som Tove Lo Nilsson.

Lars Nylin