27 oktober 2014

SKIVBOLAG Ida LaFontaine till Universal

I somras lade Ida LaFontaine upp ett antal låtar på Universal Musics distributionstjänst Spinnup (www.spinnup.com). Ganska snabbt märkte Spinnups talangscouter att hennes musik fick mycket uppmärksamhet och hon plockades därmed upp av en scout. Det tog sedan inte lång tid innan scouten intresserat A&R-foljet på Universal Music. Nu är hon kontrakterad som artist på Universal Music/Polydor.

”Det är något med Ida LaFontaine som gör att de flesta som stöter på henne känner ett behov av att dela med sig av ”sitt fynd”. Chris Medina, One Direction och Kim Cesarion är alla exempel på artister som (inför kollegor, i olika sociala nätverk eller på YouTube) har nämnt Ida LaFontaine som ett framtidslöfte. Ett namn att hålla koll på,” skriver Polydor i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Liksom Carola, Robyn och Agnes, som alla var i ungefär samma ålder när de slog igenom, har 17-åriga Ida LaFontaine den kombination av talang, drivkraft, självförtroende och ödmjukhet som krävs för en långsiktig karriär.”

Lars Nylin

Foto Micke Eriksson

Bilden från vänster: Nicholas Johansson (Universal), Ida LaFontaine, Annele Hencz Mortimer-Hawkins (Polydor/Universal), Emilie Rosenblad (Universal).
Ida-länkar:

https://www.facebook.com/idalafontaine

https://instagram.com/idalafontaineofficial

https://www.youtube.com/user/1997studio