27 oktober 2014

DIGITALT iTunes ner 14%

Wall Street Journal rapporterar att iTunes intäkter globalt minskat med nästan 14% i år. Tidningen skriver också att det nu är klart att nyligen inköpta Beats nästa år blir en del av iTunes-konceptet.

Redan tidigare har det stått klart att iTunes försäljning i USA nådde sin höjdpunkt 2013. Nu blir det mönstret tydligt även i övriga världen, ofta i marknader som inte nått samma streamingnivå som i exempelvis Sverige.

Som en del i att möta skiftet från download till streaming köpte Apple tidigare i år Beats Music. Det har länge ryktats att Beats ska läggas ner för att istället bli en del av iTunes-upplägget. Enligt Wall Street Journal är nu detta helt spikat och täckelset faller i början av 2015.

Wall Street Journal är en abonnemangstjänst länkar MI till en summering hos brittiska Comple Music Update:

http://www.completemusicupdate.com/article/as-itunes-revenues-dip-14-what-next-for-apple-and-the-record-industry/

Lars Nylin