22 oktober 2014

MANAGEMENT Fredrik Olsson startar Spectacle Sweden

De som kan svensk förlagsbransch känner Fredrik Olsson från hans år på senast Razor Boy Music Publishing och innan det EMI Music Publishing. Nu startar han Spectacle Sweden, ett kombinerat management och förlag.

– En ny era startar i dag. Jag har startat mitt nya bolag Spectacle Sweden som är ett management och förlag. Jag äger och driver Razor Boy Music Publishing vidare också separat, dock är Razor Boy numera enbart en katalog eftersom jag inte kontrakterat några nya låtskrivare dit. Razor Boy-åren har sedan starten 2008/2009 varit helt fantastiska med hits och ettor i USA/England/Tyskland/Japan med flera länder, och jag är stolt över den fina katalog som byggts under en relativt kort tid, säger Fredrik Olsson till MI.

Om Spectacle fortsätter han:

– Spectacle Sweden är en ny spännande utmaning och min första kontraktering som manager är duon Death Team som syns på bilden med mig (Death Team består av Johan Tilli och Maja Edelbring – MI:s anmärkning), Vi firade med lite skumpa i dag när vi kritade på kontraktet. Death Team kommer ni höra mer av och om inom kort. De är kontrakterade till Jakob Schultz och Fredrik Svalstedts label Cow Pow och vi håller just nu på att slutföra ett avtal för hela världen med dem. Mer om det inom kort, Death Team gör grymt cool modern pop.

Lars Nylin