9 oktober 2014

ARTIST Manfred Kidd

Göteborgsduon Manfred Kidd har inlett ett samarbete med den amerikanska musikbranschprofilen och A&R-gurun Sat Bisla, mannen bakom bl.a nyhetsbrevet A&R World Wide och musikmässan Musexpo i Los Angeles.

Manfred Kidd består av Fredrik Folkestad och Victor Crusnert. I slutet av februari i år släppte bandet sin första singel Lights och i början av sommaren följde man upp med en EP. Sat Bisla hittade Lights på nätet och hörde av sig till bandets kontaktperson André Pihlblad.

– Sat Bisla ringde upp och berättade att han hade fastnat för låten och bandets sound och frågade om vi ville börja jobba med honom,  berättar André Pihlblad. Vi visste inte vem det var, men han berättade att han hade spelat låten i sitt radioprogram och att den hade gjort sig bra där.

– Efter lite googlingar på namnet Sat Bisla och hans företag kom vi fram till att han och hans crew var helt rätt att börja jobba. Han har ju tidigare jobbat med svenska artister som Robyn, Mike Snow och Miss Li.

– Just nu arbetar Sat och hans crew jobbar på att få in dem på olika radiostationer och och att synka i reklamer och tv-serier. De positivt på det hela och har goda förhoppningar och Sat själv säger att han är ett stort fan av bandet och deras musik.

– I och med att Fredrik tidigare har bott i Kanada så har vi inte haft möjlighet att åka ut och spela, berättar André Pihlblad. Men nu när allt har börjat rulla på och förfrågningar om spelningar har kommit från hela världen så har Fredrik beslutat sig för att flytta hem till Göteborg igen och satsa fullt ut på Manfred Kidd. Nu ska vi ut och spela som bara den.

– Det ska bli kul att ha lite kontakter på andra sidan Atlanten, säger André men vårt fokus kommer att ligga på att ut och spela, även här på hemmaplan i Sverige.

Claes Olson