9 oktober 2014

4 SNABBA Corinne Nystedt / 28 Booking

I höst har ett nytt bokningsbolag startat upp verksamheten i Stockholm. Efter att först ha sökt bokaren Corinne Nystedt på nya 28 Bookings kontor i en fin gammal kulturhuslänga på Söder så fann vi henne istället till slut i Oslo, där Mattias Hellberg (Håkan Hellström, Nationalteaterns Rockorkester, Hederos & Hellberg m.m.) i helgen har premiär för sin soloturné på Parkteatret.

Berätta om nystartade 28 Booking! Vilka är det som driver och arbetar med bolaget?

– 28 Booking startades av Hansi Friberg och Pär Stavborg som driver managementbolaget Pironi tillsammans. I våras ringde Hansi mig och berättade att de även skulle starta ett bokningsbolag, dels för sina befintliga artister men även ta in några nya. Han undrade om jag ville driva bokningsdelen och jobba som bokningsagent åt alla artister på rostern. Det tackade jag självklart ja till och ångrar det inte en sekund. Det är väldigt roligt att få vara med från början och skapa och påverka bolaget med dessa duktiga branschveteraner.

Vilka artister arbetar du med?

– I nuläget har vi 11 artister som jag jobbar med. De är alla väldigt olika, dels genre-mässigt men även var i karriären de befinner sig. Vissa är helt nya på marknaden och på väg uppåt och några har varit en del av musikbranschen längre.
– De jag jobbar mest med för tillfället är Mattias Hellberg som släpper sin nya platta In Egolectric Harmony nästa vecka, samt med Feivel som släpper sin självbetitlade debut-EP den 19 november.  Linn Öberg släpper sin tredje singel The Carrier 20 oktober och hon ska ut på turné både i Sverige och i Italien framöver. Ständigt aktuell med spelningar är Jaquline Ronneklew som varvar sitt arbete på Hurtigruten med spelningar i Sverige och Norge innan hon snart går in i studion för att spela in debutalbumet tillsammans med Tobias Fröberg.

– Det svenska rockbandet Flykten jobbar för fullt i studion med Jugglo än en gång och spelar in ett nytt minialbum. Första singeln Förlorat din människa kommer att släppas i början av november.

Du driver även ett eget management och studerar på Musik & Eventarrangörsutbildningen på Campus Nyköping. Hur hinner du egentligen med allt?

– Corinne Management startade jag för drygt ett år sedan, samtidigt som jag började studera på Campus Nyköping. Jag ville inte bara sitta i skolbänken och lära mig utan samtidigt använda mig av all kunskap jag tog in och tog del av. Jag fick träffa fantastiska branschmänniskor som inspirerade mig mycket till att tro på mig själv, utvecklas och våga satsa på det jag tycker om.

– Det första bandet jag började att arbeta med var svenska popbandet Laserpistolerna och det tog inte lång tid innan jag hade en roster på fem artister. Det är klart att det är svårt att få ihop allt, men jag tror att man måste offra en del saker en viss period i livet om man verkligen vill lyckas med det man brinner för. Jag har väldigt kul på mitt jobb, både i möten med människor och på spelningar men även när jag får vara med och påverka och hjälpa andra att utvecklas i sitt artisteri.

– Jag är lyckligt lottad över att jag kan ha min ”hobby” som jobb, mina vänner kommer flitigt på många spelningar jag ordnar och det är nog tur med tanke på att jag spenderar en väldigt stor del av min tid på just spelningar. Självklart bidrar mina chefer Hansi och Pär till att jag trivs så bra som jag gör, det lyssnar alltid på mina tankar och idéer och låter mig testa nya saker.

Vad väntar närmast?

– Just nu är jag i Oslo för turnépremiären av Mattias Hellbergs soloturné In Egolectric Harmony. Han spelar imorgon, fredag på Parkteatret och det ska bli väldigt kul att sätta igång den här turnén. Mattias turné är den första jag satt på 28 Booking och jag är väldigt glad över att få jobba med en så etablerad och duktig artist. I höst blir det totalt sådär ett tjugotal gig för Mattias och jag är faktiskt väldigt stolt över att jag lyckades få ihop en så bra turné så här i startskottet för 28 Booking.

– Linn Öberg och Feivel ska båda släppa nytt inom snar framtid så just nu sitter jag för fullt med deras bokningar. Popsnöret Leea spelar på Kåken på onsdag 15 oktober och det ser jag verkligen fram emot! Jag och Pär har även signat en ”co-managementdeal” med en superduktig kille som heter Linus Östlund, där kommer jag dels att vara manager till 50 procent och dels att sköta bokningarna.

– Det kommer att bli ett fullspäckat år både för 28 Booking och för mig!

Stefan Aronsson

Foto: Anastasia Mashkovitch