7 oktober 2014

SWEDISH MUSIC HALL OF FAME Kerstin Behrendtz ny i juryn

Nu har juryarbetet inletts för att välja in nya musikskapare och artister i Swedish Music Hall of Fame. Den tidigare expertjuryn bestående av Jan Gradvall, Ametist Azordegan och Per Sinding-Larsen får i år sällskap av Kerstin Behrendtz som tar över från Kersti Adams- Ray. Kerstin Behrendtz har ett långt förflutet inom Sveriges Radio som musikredaktör och producent.

Nytt i år är att även de tidigare invalda musikskaparna och artisterna kommer att delta i juryarbetet. De invalda och allmänheten har fått framföra namnförslag som sedan expertjuryn komprimerat till en lista. De invalda kommer sedan få rösta på vilka de tycker ska bli invalda i år.

– Vi hoppades förstås att Swedish Music Hall of Fame skulle bli väl mottaget, men kunde inte drömma om det här gensvaret. Det känns redan som vi första året lyckats uppnå huvudmålen. Att belysa och levandegöra musikhistoria. Att bygga broar mellan generationer och genrer. Och nu har vi börjat för fullt med andra året. Juryn har flerdubblats och innehåller nu även alla som valdes in första året. Som musikjournalist nyper jag mig i armen att jag får vara med om detta. Mot 2015!, säger Jan Gradvall, juryordförande, Swedish Music Hall of Fame

De tidigare invalda som hedrats med en utmärkelse: ABBA, Jan Johansson, Roxette, Eva Dahlgren, The Latin Kings, Evert Taube, Ebba Grön, Nationalteatern, Cornelis Vreeswijk, Entombed, Stina Nordenstam och Monica Zetterlund.

Presskonferens och ceremoni för de nya invalda i Swedish Music Hall of Fame att hållas den 12 februari 2015.

Lars Nylin