25 september 2014

MANIFEST On Tour

Nästa vecka går anmälningstiden för intresserade artister och band till årets upplaga av Manifest On Tour ut. Syftet med seminarieturnén är att erbjuda musiker, artister, upphovsmän och musikutgivare en möjlighet att få större branschkunskap och att knyta nya kontakter inom musikbranschen och musiklivet.

Manifest On Tour arrangeras av Sensus och SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) i samarbete med SAMI (Svenska Artister och Musikers Intresseorganisation) och Musikerförbundet samt stöds av branschorganisationen Musiksverige och STIM. Turnén arrangeras av Sensus och SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) i samarbete med SAMI (Svenska Artister och Musikers Intresseorganisation) och Musikerförbundet samt stöds av branschorganisationen Musiksverige och STIM.

Manifest on Tour är en seminarieturné där lokala band och artister runt om i landet väljs ut att möta en expertpanel från musikbranschen och få konkreta råd på hur de ska kunna ta sig vidare i karriären. Det kan gälla allt från musikproduktion och karriärstrategier, till marknadsföring och upphovsrättsfrågor. De uttagna banden och artisterna får dessutom möjlighet att visa upp sig som liveakter inför bransch och övrig publik på Manifest On Tour – Showcase.

En av de deltagande akterna i varje stad får spela på Manifestgalan som äger rum på Nalen i Stockholm. Manifestgalan är en oberoende musikgala som premierar musiker och artister på oberoende skivbolag.

Turnén besöker i år Göteborg, Växjö, Malmö, Stockholm, Örebro, Uppsala, Västervik, Visby, Borlänge och Luleå.

Anmälan görs via http://manifestgalan.se/manifest-on-tour/ senast 30 september. Kontakt: Magnus Pejlert, projektledare 070 462 49 67 e-post: magnus.pejlert@sensus.se

Claes Olson