18 september 2014

SVERIGETOPPLISTAN v 38 Calvin Harris mot toppen

Samma dag som Skottland röstar om självständighet gör skotten Calvin Harris ett jättekliv på singellistan. Hans Blame går från 45 till plats två. På albumlistan gör däremot en engelsman det stora lyftet.

Det är Calvin Harris feat. John Newman Blame (Columbia / Sony Music][Sony/ATV] som får skotten som döptes till Adam Richard Wiles att nosa på högsta placeringen för första gången. Harris bästa merit hittills var då han 2011 toppade som featuring hos Rihanna. På egen hand var Harris i somras fyra med Summer.

Veckans starkaste nykomling är svenska projektet Alesso feat. Tove Lo med Heroes [Universal/Universal] [Universal Music Publishing]. I det fallet innebär det att Alessandro ”Alesso” Lindblad är på väg mot sin största hit på hemmaplan hittills. Aronchupa toppar dock fortsatt med  I’m An Albatraoz (Aron Ekberg / Sony Music] [Sony ATV].

På albumlistan toppar åter Sam Smith med In The Lonely Hour (Capitol / Universal Music]. Veckans starkaste nyhet är veteranen Robert Plant vars Lullaby and… The Ceaseless Roar [Nonesuch/Warner Music] går in som 8.

På samlingslistan avancerar Passione Italia! Columbia / Sony Music] från tredje till första plats, den är totalt sett denna vecka det bästsäljande albumet.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/