11 september 2014

SKIVBOLAG Ninetone kontrakterar Saron och Lovelipop

Ninetone Records har kontrakterat den 18-åriga sångerskan Saron och gruppen Lovelipop, som har satts ihop av Yohio. I nästa vecka släpper både akterna nya singlar.

18-åriga Saron Abraham är främst känd från Idol vars historia både har berört och upprört många.

Vi hade hört talas om henne innan Idol-cirkusen drog igång eftersom hon bor i Sundsvall, berättar den sundsvallsbaserade producenten och skivbolagsdirektören Patrik Frisk. Saron har en unik röst och ett unikt uttryck, men vi har inte kunnat jobba tillsammans förrän hon slogs ut ur Idol.

Jag fascineras över hennes styrka som person och hennes stora kapacitet som en aspirerande artist.

Sarons debutsingel Strong Like a Lion släpps nästa vecka och är skriven av Maria Marcus, Pontus Frisk, Pierre Toftgård och Clare Reynolds.

– Låten kändes som ett statement som passade Saron perfekt i den situation som hon är i.

Som sjuåring blev Saron föräldralös. En väninna till mamman tog hand om henne. Genom att sälja mammans tillhörigheter fick kvinnan ihop pengar så att Saron kunde åka till Sverige när hon var 14 år, mammans väninna hade helt enkelt inte råd att ha Saron kvar eftersom skolgången kostar för mycket pengar.

Saron bor i ett boende för ensamkommande flyktingbarn men eftersom hon snart blir myndig så letar hennes gode man efter en egen lägenhet till henne. Att hon snart blir myndig medför också en annan mycket osäkrare och mörkare verklighet, hotet om utvisning kryper allt närmare att bli genomfört.

Saron är en helt vanlig tjej som går sista året på gymnasiet, men till skillnad från när andra 18-åringar funderar som bäst på sin skolgång så funderar Saron på om hon ska bli utvisad till ett land där hon inte känner några människor inte har några släktingar kvar och inget att återvända till.

Den av Yohio sammansatta gruppen Lovelipop består av fyra tjejer: Lilin (Yohios sminkös), Nea, Victoria och Impa. Gruppen blev sammansatt genom en internetbaserad audition av Yohio.  Konceptet är ”Visual Pop”, en ny genre som på initiativ av Yohio nu skapas av Keios Entertainment.

Kommande singeln Searching Love är komponerad, skriven, producerad och mixad av Yohio och har med ”ett poppigt tuggummi-sound” många influenser från J-popen.

Claes Olson

Bilden: Lovelipop