8 september 2014

SKIVBOLAG Kygo till Sony Music

Sony Music har skrivit avtal med Kygo. Kygo är en 23-årig producent och DJ från Norge som på kort tid fått internationellt erkännande genom sina framgångsrika remixer för artister som Ed Sheeran, Ellie Goulding, Passenger, The Weeknd och Marvin Gaye.

Senast i raden av världsstjärnor att efterfråga en remix av Kygo är Chris Martin för Coldplays Midnight. I Sverige hittar vi Kygos remixer på Spotifytopplistan med låtar som Younger med Seinabo Sey och Cut Your Teeth med Kyla La Grange.

Kygos remix av Ed Sheerans I See Fire har visats 40 miljoner gånger på YouTube och spelats 11 miljoner gånger på Soundcloud vilket gör låten till en av de topp tio mest spelade låtarna på plattformen. Kygos egen kanal på Soundcloud har över 80 miljoner lyssningar och han avslutar just nu en intensiv turnésommar med festivalspelningar som Tomorrowland och Findings.

I höst väntar Kygos första soloturné i Europa och USA som inkluderar 18 utsålda konserter. I slutet av 2014 kommer Kygo att släppa egenproducerat solomaterial på Sony Music/Ultra.

Patrick Moxey, President Electronic Dance Music, Sony Music Entertainment och President of Ultra Records säger i ett pressmeddelande: “We’re delighted to be working with Kygo, who is an extraordinarily talented musician, with unique melodies, he represents the new breed of electronic sound.  Kygo’s assembled a massive group of fans through the internet and we’re excited for the next stage of his growth.”

Kyrre Gørvell-Dahll (Kygo) säger: “I’m really excited for the future and working with the teams at Sony and Ultra in developing my music and bringing it to new audiences around the world”.

Lars Nylin