4 september 2014

SVERIGETOPPLISTAN v 36 Aronchupa flyger högst

Boråskillen Aron ”Aronchupa” Ekberg flyger nu högst på Sverigetopplistan med sin virala jättehit I’m An Albátraoz. Detta ett år efter att Ekberg och hans fotbollspolare från Borås först lade upp låten på YouTube. På albumlistan är det svensk tyngd som gäller. Hammerfall och Opeth går båda in på topp tre.

Aronchupas I’m An Albatráoz (Aron Ekberg/Sony/Sony] släpptes på allvar för två veckor sedan och klättrade förra veckan från 36 till 10. Nu finns den alltså i topp. Låten är skrivande stund inte förlagd, men Ekberg avslöjar för MI att han föga överraskande fått flera intresseanmälningar. Även i Danmark rör låten på sig.

Veckans andra klättrare är Meghan Trainor som går från 18 till 8 med All About That Bass (Epic/Sony].

Veckans hetaste nykomlingar på albumlistan är två aspekter på svensk metal. Hammerfall går rakt in i topp med albumet R(evolution) (Nuclear Blast/Sony Music] medan Opeth når plats 3 med nyproggiga Pale Communion (Roadrunner/Warner Music]. Svenskt nytt är det även på plats 6. Där placerar sig Thomas Stenström med debutplattan Fulkultur (Roxy/Playground]. Amerikanska Maroon 5 kliver in som 12 med V (Interscope/Universal Music] – ett album laddat med svenska låtar – medan svenska The Fooo startar som 19 med Conspiration (Artist House/Sony Music].

För att understryka att Sony Music har en stark vecka distribueras Absolute Music 76 (Eva] denna gång av just Sony, den går in som etta på samlingslistan.

Även den klassiska listan har en ny etta. Violinisten Lisa Rydberg och orgelspelaren Gunnar Idenstam lägger sig där med albumet Bach på svenska 2 – tyska klockorna (Gazell/Plugged].

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/