3 september 2014

4 SNABBA Fifti/Linn Delin/Elin Trogen

 

 

 

 

 

 

 

 

Elin Trogen och Linn Delin, branschbekanta bland annat från Luger, startar nu tillsammans bolaget FIFTI.

Varför Fifti?

– På varsitt håll kände vi båda för ett tag sen att det var dags att gå vidare från där vi stod och starta något stort, stabilt och bra, med lite mera bredd. Vi har umgåtts i flera år genom att vi arbetar inom samma bransch och har varit verksamma inom samma projekt (Makten Över Musiken bl.a) – polletten trillade ner när vi sen insåg att vi ville göra samma saker på ungefär samma sätt. Ensam kanske är stark men tillsammans är definitivt starkare så det var bara att köra igång.

– Vi ser också att det i dagsläget behövs multikompetens inom alla kreativa branscher, det faktum att vi kompletterar varandra bra kan korsbefrukta våra erfarenheter inom arrangemang, projektledning och de olika branscher vi har varit verksamma inom.  Alla vet ju att musikbranschen ser helt annorlunda ut nu än för bara 5-6 år sedan och många söker nya sätt att arbeta på utanför de gamla ramarna. En rolig grej är också att väldigt många som får ett litet skimmer i ögonen när vi säger att vi kommer från musikbranschen. Vi musikarbetare har uppenbarligen mycket gott rykte generellt!

FIFTI står för Fight It From The Inside. Vi strävar efter att arbeta jämställt och hållbart, både miljömässigt och socialt, både internt och externt. Vi tror och hoppas att vi utöver själva utförandet även kan förmedla detta och inspirera våra framtida samarbetspartners. FIFTI hänvisar även till ett 50/50-tänk, jämställdhet och balans, vi är två som delar på arbetet o.s.v.

Vilka är ni?

Linn Delin – jag började som arrangör i Göteborg för över 16 år sedan och har sedan dess bl.a. varit ljudtekniker på Liseberg,  agent på MTA Production, turnéledare,  artist- och branschansvarig och suttit i festivalledningen på Peace & Love. Senaste sju åren har jag jobbat på Luger som kreativ producent, projektledare och turnéproducent, ett samarbete som lyfts in i FIFTI. Elin Trogen – jag började jobba med musik i Frankrike (bl.a. på V2 i Paris) och gick sen via Playground och Luger i Stockholm till att bli delägare i skivbolaget NONS samt startade egna etiketten ETGOHOME. Parallellt med skivbolagsaktiviteterna har jag även haft andra uppdrag för musikevenemang (P3 Guld, Manifestgalan), synk och förlag, web (Polarpriset m.fl.) och TV. Senaste åren har jag fokuserat mer och mer på att arrangera och producera evenemang.

Vad jobbar ni med just nu?

– Just nu har vi precis avslutat uppdrag för Way Out West och Stockholm Music & Arts. Ett uppdrag för P3 Guld har precis påbörjats och samarbetet med Luger fortskrider.

Vad har ni på gång?

– Vi agerar agenter åt illustratören och konstnären Amandah Andersson där vi håller på att projektera höst, vinter och vår. FIFTI anlitas även för projektledning inom organisationen Hall of Femmes vars syfte är att lyfta fram kvinnliga designstjärnor genom tiderna. Under vinter och vår ska det inom Hall of Femmes produceras en bokserie samt två evenemang. Utöver det har vi egna arrangemang på gång, än så länge hemliga – men mäktiga! Vi återkommer om detta…

Lars Nylin